top of page

estetisk tannbehandling

Skallfasetter

En skallfasett er et tynt skall laget av enten kompisitt eller keramisk materiale som limes til tannen. Er tannen din slitt, skadet, misfarget eller har et mellomrom man vil lukke er en skallfasett en form for estetisk tannbehandling som kan benyttes. 

Om man velger porselen fasett, slipes en liten del av tannen og fasetten som er laget av en tanntekniker, limes på tannen. Velger man å benytte kompositt (plast materiale), slipes det vanligvis ikke bort noe og fasetten lages på tannen direkte av tannlegen.  

 

Skallfasetter lages som oftes til fortenner. De tilpassess individuelt med form og farge og resultatet blir derfor veldig naturlig. 

 

Før og etter bilde av to fortenner laget av kompositt
Bleking
Mye av det vi spiser og drikker gir misfarging på tennene våre. Ønsker du et hvitere smil, kan bleking være løsningen for deg.
 
Våre anbefalinger er først å bestille en time hos tannlegen for å sjekke at bleking passer for deg og dine tenner. Kroner, broer og fyllinger blekes ikke. Vi anbefaler at du først får renset tennene med Airflow, som er et fint pulver blandet med luft og vann. Dette blåses over tennene dine og får vekk mye av overfladisk misfarging. Har fargen satt seg i tannen, hjelper ikke airflow og bleking kan være løsningen for deg.
Bestemmer du deg for å bleke tennene, lages en plastskinne med perfekt passform til dine tenner. Skinnen får du med deg hjem og du har den i munnen i ca 2 timer hver dag, til ønsket resultat er nådd. Dette tar ca 3-5 dager, avhengig av hvor misfarget tennene er. 
 
Holdbarheten kommer an på hvor mye du utsetter tennene dine for fargestoffer, som feks kaffe, te, vin. Skinnen beholder du, så om du ønsker å bleke igjen på et senere tidspunkt kan blekemiddel kjøpes,og du gjentar prosessen. 
bottom of page